PageRank-ul poate fi definit foarte simplu, ca o nota data de Google data unui website, pe o scara de la 0 la 10.
Practic acest algoritm folosit de Google functioneaza in felul urmator: Daca pagina A contine un link catre pagina B se presupune ca pagina A afirma despre pagina B ca este importanta, deci B o sa fie mai bine cotat in clasament. Cu cat un site are mai multe linkuri de calitate catre el, cu atat va avea un pagerank mai mare.
Aveti foarte mare grija la aceste linkuri de calitate. Linkurile de calitate nu sunt acele linkuri primite de la directoare web sau site-uri warez sau care permit postarea de reclame si linkuri gratuite, ci de la site-uri la randul lor cotate cu o nota mare data de Google, care sa contina linkuri de calitate catre site-ul dvs.

Ce trebuie sa stiti pentru a creste pagerank-ul unui website?
Google iubeste continutul unic, tocmai de aceea articolele cu un continut unic vor fi bine cotate, ceea ce va aduce un pagerank mai mare site-ului dumneavoastra.
Timpul de incarcare a paginilor este un lucru important, deoarece google va poate depuncta daca paginile sunt foarte incarcate si au un timp de incarcare foarte mare. Aveti foarte mare grija in special la prima pagina ( homepage ).
Obtineti linkuri de la site-uri din aceeasi nisa ( acelasi subiect de discutie / acelasi domeniu ).
Este foarte important ca linkurile dumneavoastra sa fie de la site-uri cu un pagerank cat mai mare.
O importanta foarte mare o au backlinkurile vechi, ceea ce va trebui sa va sporeasca atentia la site-urile pe care vreti sa postati un link. Este important ca linkurile sa ramana pe o durata mare.
O influenta asupra pagerank-ului o are si vechimea site-ului. Cu cat este mai vechi, cu atat este mai bine vazut
Puteti studia si alte tutoriale seo, insa acestea sunt cateva din cele mai importante idei ale conceptului de crestere a pagerank-ului. Multa lume crede ca optimizarea seo ajuta la cresterea pagerank-ului. Acest lucru este adevarat, insa optimizarea seo ajuta mai mult la identificarea cat mai buna a cuvintelor pe care un utilizator le cauta pe google sau intr-un motor de cautare.