Intrefata Photoshop-ului

Arhiva forumului

Moderatori: Moderator Global, Administrator

Încuiat
Avatar utilizator
*MeSsY*
Membru
Membru
Mesaje: 1604
Membru din: 02 Aug 2011 11:19
Detinator Steam: Da
CS Status: on
Localitate: Arad
Contact:

Despre Photoshop

Adobe Photoshop este un program folosit pentru editarea imaginilor digitale, fotografiilor și graficii pe calculator. Adobe Photoshop este un program cu o interfață intuitivă și care permite o multitudine extraordinară de modificări necesare în mod curent profesioniștilor și nu numai: editări de luminozitate și contrast, culoare, focalizare, aplicare de efecte pe imagine sau pe zone (selecții), retușare de imagini degradate, etc.
Imagine
În paleta Tool găsești toate uneltele cu care lucrezi atunci când editezi o imagine. Paletele din partea dreaptă sunt alte palete auxiliare care îți vor ușura munca atunci când lucrezi la o imagine. Acele palete le poți înlocui cu alte palete care te vor ajuta mai mult, nu este nevoie să le lași pe acestea active atâta timp cât nu îți folosesc la nimic, așa că te voi învăța mai imediat cum să le activezi / dezactivezi, muta, micșora / mări, etc. Paleta Options este o paletă foarte importantă unde poți să vezi setăriile uneltelor. La fiecare unealtă ai anumite setări pe care le poți face, fiecare setare te va ajuta în altă situație. Meniul este locul de unde poți face absolut orice, să creezi un document nou, să salvezi un document, să adaugi efecte (filtre, layere de ajustare, 3D), să activezi / dezactivezi palete, etc. În următoarea parte a cursului, îți voi explica ce face fiecare lucru din meniu, așa că stai pe aproape.
Interfața paletelor

O funcție destul de importantă a Photoshop-ului este Workspace (spațiul de lucru) care reprezintă poziționarea uneltelor auxiliare. În Photoshop CS5 ai mai multe spați de lucru de bază: Essentials (paletele esențiale), Design (paletele pentru design), Painting (paletele pentru pictare), Photography (paletele pentru fotografii: layere de ajustare), 3D (paletele pentru 3D) și Motion (paletele pentru mutare).
Imagine
Reset Essentials este pentru a reseta spațiul de lucru Essentials (Reset Essentials apare doar atunci când ești pe spațiul de lucru Essentials, când vei fi pe Design, îți va apărea Reset Design și tot așa mai departe), New Workspace este pentru a salva spațiul de lucru, iar după salvare îți va apărea primul și Delete Workspace este pentru a-l șterge, vei putea șterge un spațiu de lucru doar atunci când nu ești pe el, atunci când vei fi pe Essentials, nu-l vei putea șterge, dar vei putea șterge celelalte spații de lucru.

În primul rând, paletele le poți activa / dezactiva din meniu de la secțiunea Window. Dar le mai poți și muta, minimiza / maximiza și redimensiona, iar asta îți voi arâta cum să faci chiar acum.

Minizarea și maximizarea se poate face foarte ușor folosind butoanele: (maximizare) și (minimizare) din colțul din dreapta sus a spațiului de lucru.
Imagine
Imagine
În imaginea de mai jos am structurat cât de cât spațiul de lucru pentru a ți-l putea explica cât mai bine. Partea I reprezintă partea principală a spațiului de lucru unde găsești paletele principale. În Partea II găsești paletele auxiliare, iar în Partea III găsești alte palete auxiliare care le poți vedea doar atunci âand faci clic pe Butoanele din Partea II. Buton Brush reprezintă un buton care ți l-am dat ca exemplu pentru a putea vedea Partea III, care o poți activa apăsând clic pe buton, sau dezactiva atunci când apeși clic din nou pe buton.
Imagine
Pentru a accesa funcțiile paletelor, folosești butonul care îl poți vedea în imaginea de mai jos:
Imagine
Pentru mutarea paletelor, apeși clic pe paletă, dar nu-i dai drumul, și muți mausul unde vrei tu să o adaugi, iar în final lași degetul dupa maus, iar paleta se va adaugă instantaneu unde doreai tu. Există mai multe tipuri de palete, poți să muți paleta în alt dreptunghi (dreptunghiul este acela unde se găsesc mai multe palete, de exemplu dreptunghiul care conține Layers, Channels și Paths) sau poți să le muți în acelaș dreptunghi sau chiar poți să muți paleta în alta partea a Photoshop-ului. În imaginiile de mai jos poți să vezi ambele mutări, fără mutarea în altă parte a Photoshop-ului.
Imagine
(mutare în același dreptunghi) (mutare în alt dreptunghi)

Redimensionarea dreptunghiurilor se poate face foarte ușor ținând clic-ul în partea de jos a dreptunghiului.
Imagine
Paleta Tools (partea stângă) are și ea o formă maximizată și una minimizată. În imaginea de mai jos poți vedea ambele forme.
Imagine
Interfața documentului

Acuma vom trece la chesti mai serioase legate de Photoshop, adică interfața documentului. În imaginea de mai jos poți vedea interfața documentului atunci când îl creezi recent. Poate unele persoane știu asta deja, dar atunci când dorești să introduci o imagine în altă imagine (dintr-un document în altul), iei imaginea cu unealta Move Tool și o muți în documentul unde dorești să o indroduci, dar problema în această interfață este că nu o poți muta, așa că trebuie să schimbi interfața care ți-o voi arâta mai imediat.
Imagine
Pentru a schimba interfața documentului astfel încât să poți muta o imagine în altă imagine, ți apăsat clic-ul pe dreptunghiul unde scrie numele documentului (Utitled-1 @ 100% (RGB/8)), îl muți un pic mai jos și îi dai drumul.
Imagine
Interfața va arâta așa:
Imagine
Din această interfața, poți face câteva lucruri: să dai X la document (să-l ștergi), să-l mărești folosind dreptunghiul, sa-l minimezi folosind linia orizontală și să mărești dreptunghiul care îl înconjoară din colțul din dreapta jos.

Alta funcție importantă în Photoshop care te ajută destul de mult este modul cum îți vezi documentul. Standard Screen Mode este modul care l-ai văzut până acum în imaginile de mai jos.
Imagine
Modul Full Screen Mode îl poți vedea în imaginea de mai jos care este folositor atunci când dorești să-ți vezi imaginea pe tot ecranul. În acest mod poți să folosești zoom-ul astfel încât să vezi imaginea de mai aproape sau mai din depărtare.
Imagine
Altă funcție importantă care te ajută este interfața documentelor și poziționarea lor în Photoshop. Adobe Photoshop CS5 vine cu mai multe poziționări ale layerele. Există poziționări pentru un document, două documente și tot așa până la șase documente. Nu am cum să-ți arat toate aceste poziționări prin imagini deoarece mi-ar trebui 20 de imagini, dar tu încearcă-le pe toate și vezi care îți place mai mult și lucrează pe acea poziționare.
Imagine
În acest meniu dropdown, mai ai și încă câteva funcți, iar acestea sunt: Float All in Windows (cu această opțiune aduci fiecare document la interfața documentului unde poți să muți o imagine în altă imagine, cea care am prezentat-o mai sus. Mai sus ți-am prezentat încă o metodă cu care să ajungi la această interfața, acum o știi și pe a doua), New Windows (cu această opțiune creezi o nouă fereastră pentru document), Actual Pixels (cu această opțiune aduci imaginea din document la dimensiunea ei naturală), Fit On Screen (cu această opțiune aduci imaginea documentului la o dimensiune încât să se vadă aproape pe tot ecranul, dar dacă dimensiunea imaginii este mai mică decât acea dimensiune, o să se vadă imaginea pixelată, adica la fel ca și atunci când dai zoom la o imagine mai mică) și Match Zoom / Match Location / Match Zoom and Location (aceste opțiuni se folosesc pentru a combina zoom-ul și poziția).
Rulers și Grids

Alte funcții ajutătoare în Photoshop sunt Rulers (Rigla) și Grids (Grile). Rulers este exact la fel ca și un liniar, îți secționează imaginea pe dimensiuni astfel încât să lucrezi mai ușor atunci când ai nevoie să trasezi anumite linii cu aceeași dimensiune în alte părți ale documentului sau orice alte lucruri care trebuie să aibe aceeași dimensiune. Grids se folosește pentru ați secționa documentul în pătrațele mici astfel încât să-ți ușureze munca când dorești să creezi anumite forme. În imaginea de mai jos poți vedea ambele funcții.
Imagine
Zoom

O funcție inutilă după părerea mea este adăugarea zoom-ului din următorul meniu dropdown, există patru tipuri de zoom (25%, 50%, 100% și 200%). Din acest meniu dropdown poți să alegi zoom-ul care să-l adaugi la imagine. De ce este această funcție inutilă ? Deoarece poți adăuga zoom-ul prin alte metode mult mai ușoare și rapide sau chiar din meniu la secțiunea View.
Imagine
Mutarea imaginilor în altă imagine

Poți să muți o imagine în altă imagine în două feluri: dintr-un document în alt document, sau de pe Desktop direct în document. Pentru a muta imaginea de pe Desktop direct în document, pui clic-ul pe imagine, îl ți apăsat și muți mausul până deasupra documentului unde lași clic-ul.
Imagine
După aceea va trebui să accepți modificarea făcută, adică imaginea adăugată. Modificarea se acceptă folosind butonul din imaginea de mai jos. Acest buton se folosește atunci când faci orice modificare care ar nevoie de acceptare, un exemplu ar fi când redimensionezi o imagine, shape, etc. Lângă butonul de acceptare (stânga) este și butonul de refuzare care este un cerc tăiat în mijloc.
Imagine
Metoda de mutare de pe Desktop, se poate face și când dorești să introduci o imagine în Photoshop, nu într-un document, neavând nevoie să o adaugi prin File > Open. Se poate muta și fișier .psd, sau brush, shape, pattern, styles, etc. prin această metodă.

Metoda de mutare din document în document se face la fel, doar că trebuie să selectezi imaginea dintr-un document și să o muți în celălalt. Folosind această metodă, nu mai este nevoie sa accepți modificarea. Prin aceasta medotă poți să muți mai multe layere dintr-un document în alt document, selectezi layerele în paleta Layers (ți apăsat Ctrl și apeși clic pe fiecare layer care dorești să-l selectezi), iar după aceea pui mausul pe imagine, îl ți apăsat, muți mausul deasupra celuilalt document și lași degetul după maus.
Imagine
Meniul

File Imagine
New - folosești această funcție pentru a crea un document cu dimensiunile dorite.

Open - dacă vrei să introduci în Photoshop o imagine, un fișier .psd, folosești Open.

Browse in Bridge – cu această opțiune poți adăuga imagini din Bridge în Photoshop.

Open as – folosești această funcție pentru a deschide un fișier .psd.

Open As Smart Object – folosești această funcție pentru “a deschide ca obiect inteligent”.

Open Recent – acolo poți vedea toate fișierele deschise recent.

Share my screen – cu această funcție poți să-ți arâți ecranul la alte persoane folosind un cont pe Adobe.com

Drive Central – cu această opțiune poți să-ți setezi imaginea astfel încât să o poți adăuga pe telefon putâm selecta tipul telefonului.

Close – dacă vrei să închizi un document, folosești Close.

Close all – dacă dorești să închizi toate documentele, folosești Close all.

Close and go to the Bridge – cu această opțiune intri în Bridge.

Save - dacă dorești să salvezi ceea ce ai lucrat, folosești Save. Cu această funcție poți salva un document deja salvat cu Save as peste el, adică dacă faci o schimbare la document, e bine să-l salvezi ca să nu pierzi schimbarea.

Save as – salvezi un document.

Check In – la fel ca și la Save și Save as.

Save for Web&Drivers – cu această funcție poți salva fișiere .html, .gif.



Place – dacă vrei să deschizi o textură, C4D, folosești doar Place.

Import – poți adăuga imagini cu ajutorul camerei Web.

Export - poți salva fișier .ai (pentru Adobe Illsutrator).

Automate – poți modifica dimensiunile fișier-ului și după ce ai început să lucrezi pe acea fotografie, poți da diferite forme imaginii tale.

Scripts – poți adăuga orice în Photoshop prin opținuea Browse și multe altele.

Page info – diferite informații despre pagina respectivp.

Page setup – poți alege mărimea paginii, poți să îți alegi cum vrei să fie pagina (verticală, orizontală), etc.

Print - dacă ai imprimantă, poți scoate aceea pagină la imprimantă.

Print one Copy – poți printa doar o copie.

Exit - poți ieșii din Photoshop.

Edit Imagine
Undo Delete Layer - această funcție o folosești pentru a merge cu un pas înapoi. O poți folosi de mai multe ori.

Step Forward - această funcție o folosești pentru a merge înaine. Adică dacă ai dat UNDO poți da Step Forward sau SHIFT + CTRL + Z.

Step Backword – o folosești pentru a merge cu un pas înapoi. La fel ca și la prima funcție.

Fade – folosești atunci cînd dai Apply image și vrei să scazi din intensitatea layer-ului, e la fel ca și opacitatea.

Cut – presupun ca ști la ce se folosește. Această funcție o folosești pentru a tăia dintr-o imagine. Pentru a tăia folosești Polygonal Lasso Tool, iar apoi poți da CUT și partea tăiată o poți muta în alte lucrări, peste alte layere, etc.

Copy - la fel ca și la Cut doar că aici partea selectată va rămâne și nu va dispărea ca la Cut.

Copy Merged – la fel și la Copy.

Paste - folosești această funcție pentru a lipi ceea ce ați copiat sau tăiat dintr-un document în altul.

Paste Into – această funcție este folosită atunci când vrei ca partea tăiată să treacă într-un alt layer.

Clear - atunci când folosești unealta Pen Tool, dacă greșești ceva, această functie va șterge o parte din shape-ul realizat cu Pen Tool.

Check Spelling – dacă un cuvânt nu e scris corect mergi la Edit – Spell Check și de acolo alegi cuvânt pe care ai vrut să îl scrii.

Find and Replace Text - cu această funcție poți căuta un text de pe lucrare și îl poți înlocui cu ce vrei.

Fill – această funcție o folosești pentru a umple un layer cu o culoare, pattern, gradient, etc.

Stroke - cu această funcție poți adăuga un border (chenar) unei lucrări.

Content – Aware Scale – este folosit pentru a muta sau a redimensiona un layer.

Free Transform – cu această funcție poți micșora, mări un layer, text, etc.

Transform - poți poziționa textul vertical, orizontal, la 90 de grade, 180 și în diferite poziții.

Auto Align Layers – acest video explică cum mult mai bine decât mine.

Auto Blend Layers – poți vedea foarte bine ce se întâmplă folosind această funcție.

Define Brush Preset – poți crea propriul brush dintr-un shape și nu numai.

Define Patterns – poți crea un pattern.

Define Custom Shapes – îl folosești pentru a crea noi pattern-uri.

Purge - dacă alegi ‘ALL‘ nu o să mai poți da undo, copy, cut, etc.

Adobe PDF Presets – ai posibilitatea să creezi și să salvezi propriile presetări personalizate pentru reutilizare în Photoshop sau orice produs din Adobe Creative Suite.

Preset Manager - poți adăuga în Photoshop-ul dvs. brushes, patterns, grandients, styles, etc.

Color Settings – aici poți vedea exact ce face această funcție.

Keyboards Shortcuts – îți poți alege tu “scurtăturiile” pentru acele funcții.

Menus - poți alege ce meniuri să se vadă și care nu.

Preferences - diferite setări care le poți modifica după bunul plac.

Image Imagine
Imagine
Layer
Imagine
Începem cu prima opțiune, respectiv opțiunea New.
Imagine
Layer… – această opțiune o folosești atunci când dorești să creezi un layer nou sau mai ușor, poți da clic, din meniul stânga-jos (paleta Layers), iconița corespunzătoare din imaginea de mai sus.

Layer from Background - această opțiune o poți folosi atunci când dorești ca Layerul Background să fie transformat într-un Layer Normal.

Group – cu ajutorul acestei funcții poți creea un grup unde poți adăuga mai multe layere. Ca și cum creezi un fișier și apoi pui mai multe subfișiere în el. Poți folosi iconița, din meniul stânga-jos (paleta Layers), drept scurtătură.

Group from Layers – această opțiune o folosești atunci când dorești ca layerele selectate să le adaugi într-un grup nou.

Layer via Copy – sau combinația de taste CTRL+J este folosită atunci când dorești ca layer-ul selectat să fie duplicat, pe scurt, se creează o copie exactă a layer-ului selectat.

Layer via Cut – sau combinația de taste SHIFT+CTRL+J este folosită atunci când dorești ca layer-ul selectat să fie copiat.
Imagine
Duplicate Layer… – această opțiune se folosește exact ca Layer via Copy, dar în plus, puteți duplica mai multe layere nu doar unul.
Imagine
Delete > Layers - această opțiune șterge layerele selectate de tine sau chiar layer-ul.

Delete > Hidden Layers – șterge toate layerele care sunt ascunse.
Imagine
Layer Properties – schimbă proprietățile unui layer, exemplu : Numele, culoarea, etc.

Layer Style - din acest meniu poți intra în Blending Options…, poți adăuga anumite efecte layer-ului sau poți să copiezi efectele unui layer.

Smart Filter - orice filtru aplicat unui obiect inteligent este un filtru inteligent. Deoarece puteţi ajusta, elimina sau ascunde filtrele inteligente, acestea sunt nedistructive.
Imagine
New Fill Layer - colorează layer-ul selectat cu o culoare/gradient sau pattern selectat de tine.

New Adjustment Layer – în acest meniu puteți ajusta diferite efecte, gen HUE/SATURATION, BLACK/WHITE etc.

Layer Content Options – cu această opțiune poți edita o ajustare sau un layer de umplere (fill layer). Asemenea, poți edita masca de ajustare sau de umplere pentru a controla efectul pe care layer-ul îl are asupra imaginii. În mod implicit, toate zonele de ajustare sau layer de umplere sunt “demascate” şi, prin urmare, sunt vizibile.
Imagine
Layer Mask – poți adaugă o “mască” unui layer prin care poți folosi diferite efecte pentru a putea face vizibile sau nevizibile anumite lucruri. În meniul respectiv poți să adaugi, ștergi, ascunde și arâta anumite layere “mascate”.

Vector Mask – exact la fel ca la Layer Mask, dar de data aceasta este folosit vector-ul.

Create Clipping Mask – această opțiune este folosită atunci când dorești ca layer-ul selectat să devină un sublayer celui din “jos”. Layer-ul de deasupra este oarecum întrodus în layer-ul de sub el.
Imagine
Smart Objects – în momentul în care convertim un layer sau un grup de layere într-un Smart Object, Photoshop stochează informația ca o imagine separată în interiorul imaginii principale. Astfel prin Smart Object se face referire la conținutul sau initial, iar modificarile făcute asupra layer-ului se aplică “container-ului” și nu conținutului din care este compus.

Type – în această funcție ai mai multe opțini pe care le poți face la un text adăugat cu Type Tool: să-l adaugi pe verticală sau orizontală, să-i adaugi o deformare (warp), etc.

Rasterize – cu această funcție poți rasteriza layere, texte, “obiecte inteligente”, video-uri, 3D-uri, etc.
Imagine
New Layer Based Slice – această opțiune selectează layer-ul și este folosit mai mult la coduri html. Pentru codarea automată în momentul în care salvezi lucrarea.
Imagine
Group Layers – această opțiune grupează layerele selectate și le pune într-un “folder nou” (grup).

Ungroup Layers – această opțiune degrupează layerele selectate și le scoate din “folder” (grup).

Hide Layers – cum spune și opțiunea, ascunde layerele.
Imagine
Arrange – în traducere: aranjare. În meniul acesta aranjezi layer-ul selectat, îl duci/aduci în față/spate.
Imagine
Align Layers To Selection – aranjează layerele selectate în lucrare.

Distribute - din această opțiuni poți repoziționa o imagine, un text în mai multe poziții. Aceste opțiuni le găsiți și în unelata Move Tool în paleta Options (le poți vedea într-o imagine de mai sus unde este prezentată paleta Options).
Imagine
Lock All Layers in Group … – cu această opțiune poți foarte simplu să blochezi toate sau doar unele layere dintr-un grup. Această opțiune este vizibilă doar atunci când ai selectat un grup în paleta Layers.
Imagine
Link Layers – ai posibilitatea să legi două sau mai multe layere sau grupuri. Spre deosebire de mai multe straturi selectate în acelaşi timp, straturile legate păstrează relaţia lor până când le deconectezi. Poți muta sau aplica transformări în straturile legate.

Select Linked Layers – cu această opțiune selectezi layerele legate.
Imagine
Merge Down - unește layer-ul selectat cu cel de dedesubt.

Merge Visible – unește toate layerele într-unul singur și îl transformă într-un singur layer.

Flatten image – unește toate layerele într-unul singur și îl transformă ca background (fundal)
Imagine
Matting – este un element de meniu din meniul Layer, folosit pentru a edita pixelii de pe marginea unei imagini sau a unui strat nou. De exemplu, atunci când o secţiune a unei imagini este mutată la alta, anti-aliasing pot crea pixelii care nu se potrivesc cu fundalul nou lor. Matting este conceput pentru a edita acei pixeli astfel încât aceștia să se potrivescă.

Select Imagine
All – cu această opțiune selectezi tot documentul incluzând absolut toate părțiile lui.

Deselect - cu această opțiune deselectezi tot documentul incluzând absolut toate părțiile lui.

Reselect – cu această opțiune reselectezi tot documentul incluzând absolut toate părțiile lui.

Inverse – cu această opțiune inversezi o selecție.

All Layers – cu această opțiune selectezi toate layerele din paleta Layers.

Deselect Layers - cu această opțiune deselectezi toate layerele din paleta Layers.

Similar Layers – cu această opțiune selectezi toate layerele similare din paleta Layers.

Color Range – comanda Color Range selectează o anumită culoare sau un subset de culoare dintr-o selecţie existentă sau o imagine întreagă. Dacă doriţi să înlocuiţi o selecţie, asiguraţi-vă să deselectați tot înainte de a aplica această comandă.

Refine Mask – cu această opțiune poți să perfecționezi layer-ul mască adăugat la un layer. Ai mai multe opțiuni prin care poți să-l perfecționezi.

Modify – cu această opțiune poți să editezi o selecție, o poți mări (Expand), poți să-i adaugi un border (Border), poți să-i adaugi un contrast (Contrast), poți să o finisezi (Smooth) sau poți să-i rotunjești colțurile (Feather).

Grow – cu această opțiune se crează automat mai multe selecții folosind selecția creată de tine.

Similar - cu această opțiune se crează automat selecții asemănătoare cu selecția creată de tine.

Transform Selection – cu această opțiune poți să transformi selecția gata creată, dar nu o poți transforma după bunul tău plac, ci la fel cum poți transforma o imagine folosind Edit > Transform.

Edit in Quick Mask Mode – modul Quick Mask este o modalitate foarte versatilă pentru a selecta lucruri. În loc de a crea cadre de selecție cum faceţi cu alte instrumente, aveţi posibilitatea să pictați selecția folosind orice instrumente de pictură a Photoshop-ului. Puteţi utiliza chiar şi celelalte instrumente de selecţie pe Quick Mask, la fel cum ar fi fost o imagine regulată.

Load Selection – cu această opțiune poți să încarci o selecție salvată mai demult. Această opțiune este bună adunci când ai nevoie de o selecție complicată salvata mai demult.

Save Selection – cu această opțiune poți să salvezi o selecție.

Filter Imagine
Last Filter - cu această opțiune poți adaugă ultimul filtru adăugat. Este folositoare atunci când ai nevoie să adaugi un filtru de mai multe ori.

Convert for Smart Filters – cu acastă funcție transformi orice layer selectat în filtru “inteligent”.

Filter Gallery – folosind această opțiune, vei intra în galeria filtrelor unde vei putea găsi toate filtrele cu opțiuniile lor.

Lens Corrention – această opțiune este una foarte ajutătoare deoarece poate corecta imaginea atunci când ea este făcută dintr-un unghi larg sau când este făcută din apropierea subiectului.

Liquify – cu acest filtru vei putea denatura o imagine fără să pierzi calitatea ei.

Vanishing Point - această opțiune ajustează automat perspectiva planelor imaginii tale.

Artistic Imagine
Imagine
1. Average - găseşte culoarea medie a unei imagini sau selecţii, şi apoi umple imaginea sau selecţia cu culoarea pentru a crea un aspect neted. De exemplu, dacă selectaţi o zonă de iarbă, filtrul schimbă zona într-un plasture omogen de verde

2. Blur și Blur More – elimină zgomotul în cazul în care tranziţiile de culoare semnificative apar într-o imagine. Filtrele Blur netezesc tranziţiile făcând media pixelilor din dreptul muchiilor accentuate ale liniilor definite şi zonelor umbrite. Efectul Blur More este de trei sau patru ori mai puternic decât cel al filtrului Blur.

3. Box Blur - blurează o imagini pe baza valorii culoarii medie a pixelilor vecini. Acest filtru este util pentru crearea efectelor speciale. Poți ajusta dimensiunea zonei utilizate pentru a calcula valoarea medie pentru un pixel dat, un Radius mai mare rezultează o blurare mai bună.

4. Gaussian Blur – estompează rapid o selecţie de către o sumă reglabilă. Gaussian se referă la curba în formă de clopot, care este generată atunci când Photoshop aplică o medie ponderată de pixeli. Filtrul Gaussian Blur adaugă detalii de frecvenţă scazută şi poate produce un efect de neclaritate.

5. Lens Blur – adaugă Blur la o imagine pentru a da efectul de adâncime, astfel încât unele obiecte din imagine rămâne în centrul atenţiei, iar altele vor fii neclare.

6. Motion Blur – estompează în direcţia specificată (de la -360 ° la 360 °) şi la o intensitate specificată (de la 1 la 999). Efectul filtrului este analog cu a face o fotografie cu un obiect în mişcare, cu un timp de expunere fix.

7. Radial Blur – simulează neclaritatea unui zoom sau rotirea aparatul foto pentru a produce o neclaritate moale. Alege Spin pentru a oferi neclaritate în formă de linii circulare concentrice şi apoi specifică un grad de rotire. Alege Zoom pentru a oferi neclaritate în firmă de linii radiale specificand o faloare de la 1 la 100. Calitatea neclarităţii variază de la slabuț sau bun la cel mai bun pentru rezultate mai netede, care nu se deosebesc unele de altele decât la o selecţie mare.

8. Shape Blur – utilizează kernel-ul specificat pentru a crea neclaritatea. Alege un nucleu din lista de presetări personalizate şi utilizează glisorul pentru a ajusta Radias-ul. Ai posibilitatea să încarci biblioteci diferite făcând clic pe triunghi şi selectând din listă. Radius-ul stabileşte dimensiunea nucleului, cu cât mai mare este kernel-ul, cu atât mai mare este blur-ul.

9. Inteligent Blur – neclaritate unei imagini cu precizie. Aveţi posibilitatea să specificaţi un Radius, un prag, şi o calitate. Valoarea Radius stabileşte dimensiunea zonei căutate pentru pixeli neasemănători. Valoarea de prag stabileşte cât de neasemănători trebuie să fie pixelii înainte de a fi afectați. De asemenea, poți seta un mod pentru întreaga selecţie (Normal) sau pentru muchiile tranziţiilor de culoare (Edge Only şi Overlay). În cazul în care apare contrastul semnificativ, Egde Only aplică margini negre și albe, iar Overlay aplică alb.

10. Suprafaţă Blur – neclaritate unei imagini păstrând muchiile. Acest filtru este util pentru crearea efectelor speciale şi pentru eliminarea zgomotului sau a granularităţii. Opţiunea Radius specifică dimensiunea zonei eşantionului pentru neclaritate. Opţiunea de prag controlează cât de mult valoriile tonale ale pixelilor învecinați trebuie să se abată de la valoarea pixelilor centri înainte de a fi parte din neclaritate. Pixeli cu diferenţe de valori tonale mai mici decât valoarea de prag sunt excluşi de la neclaritate.

Brush Strokes
Imagine
1. Accented Edges – accentuează marginile unei imagini. Atunci când controlul setării brightness este setat la o valoare ridicată, accentele seamănă cu un var albă; când este setat la o valoare redusă, accentele seamănă cu o cerneală neagră.

2. Angled Strokes – repictează imaginea folosind strokes, în zonele mai deschise sau mai întunecate, repictează cu strokes care merge în direcţii opuse.

3. Crosshatch - păstrează detaliile şi caracteristicile imaginii originale adăugând în acelaşi timp textură marginilor zonelor colorate cu creion. Opţiunea Strength (cu valori de la 1 la 3) stabileşte numărul de treceri pentru incubaţie.

4. Dark Strokes – vopsește zonele întunecate cu strokes negre, groase şi zone luminoase cu alb.

5. Ink Outlines – redesenează o imagine cu linii fine înguste peste detaliile originale, în stil creion şi cerneală.

6. Spatter - reproduce efectul unui airbrush în formă de stropilor. Creşterea opţiunile simplifică efectul general.

7. Sprayed Strokes – repictează imaginea folosind strokes de culoare dominantă, cu unghi de pulverizare.

8. Sumi-e – vopsește o imagine în stil japonez, ca și în cazul în care un brush este aplicat pe hârtia de orez. Sumi-e crează muchii moi, neclare cu nuanţe de negru bogat.

Distort
Imagine
1. Diffuse Glow – redă o imagine ca şi cum ar fi fost privită printr-un filtru de difuzie moale. Filtrul adaugă un zgomot alb, cu strălucire care slăbește din centrul unei selecţii.

2. Displace - utilizează o imagine, numită hartă de deplasare, pentru a determina cum să denatureze o selecţie.

3. Glass - face o imagine să apară ca și în cazul în care a fost vizualizată prin diferite tipuri de sticlă. Poți alege un efect de sticlă sau poți să creezi propria suprafaţă de sticlă şi să o aplice.

4. Lens Correction – filtrul Lens Correction stabileşte defectele comune lentilelor.

5. Ocean Ripple - adaugă valuri spaţiale aleatorii la suprafaţa imaginii astfel încât să pară că este sub apă.

6. Pinch - strânge o selecţie. O valoare pozitivă de până la 100% modifică o selecţie spre centru; o valoare negativă de până la -100% modifică o selecţie invers.

7. Polar Coordinates – converteşte o selecţie din coordonate dreptunghiulare în coordonate polare, şi invers, în conformitate cu opţiunea selectată.

8. Ripple - crează un model ondulat pe o selecţie, ca undele de pe suprafaţa unui lac. Pentru un control mai mare, utilizaţi filtrul Ripple. Opţiunile includ numărul şi dimensiunea valurilor.

9. Shear - denaturează o imagine de-a lungul unei curbe. Specificaţi curba trăgând linia din căsuță. Aveţi posibilitatea să ajustaţi orice punct de-a lungul curbei. Faceţi clic pe Default pentru a schimba curba înapoi la o linie dreaptă. În plus, puteţi alege modul de a trata zonele nedistorsionate.

10. Spherize - oferă obiectelor un efect 3D “invelind” o selecție în jurul unei forme sferice, deformând imaginea şi întinzând-o pentru a se potrivi curbei selectate.

11. Twirl - roteşte o selecţie mai accentuat în centrul decât la margini.

12. Wave - funcţionează aproape la fel ca și filtrul Ripple, dar cu un control mai mare. Opţiunile includ numărul de generare a valurilor, lungime de undă (distanța de la creasta valului la altul), înălţimea valurilor, precum şi tipul de undă: Sine (fier), Triangle, sau Square. Opţiunea Randomize se aplică valorii aleatoare. Poți defini, de asemenea, zone nedistorsionate.

13. Zigzag - denaturează o selecţie radial, în funcţie de radius-ul pixelilor din selecţie. Opţiunea Ridges setează numărul de inversări de direcţie de zigzag din centrul selecţiei la margini. Poți specifica, de asemenea, cum să se deplaseze pixeli: deplasarea pixelilor de la stânga sus spre dreapta jos, deplasarea de la centrul pixelilor spre depărtarea selecţie, şi rotirea în jurul centrului pixelilor.

Noise
Imagine
1. Add Noise – aplică pixeli aleatori unei imagini, simulând efectul de imagine de fotografiere de mare viteză. Opţiuni pentru distribuirea zgomotului includ Uniform şi Gaussian. Uniforme distribuie valori de culoare de zgomot utilizând numere aleatorii cuprinse între 0 şi plus sau minus valoarea specificată, creând un efect subtil. Gaussian distribuie valori de culoare de zgomot de-a lungul unei curbe în formă de clopot, creând un efect pătat. Opţiunea Monocromatic aplică filtrul numai elementele tonale din imagine, fără a schimba culorile.

2. Despeckle - detectează marginile într-o imagine (domenii în care apar schimbări semnificative de culoare) şi estompează toata selecţia, cu excepţia acelor margini. Această filtru elimină zgomotul păstrând detaliile.

3. Dust & Scratches – reduce zgomotul prin schimbarea pixeli diferiți. Pentru a realiza un echilibru între ascuţirea imaginii şi ascunderea defectelor, încercaţi diverse combinaţii de setări Radius şi Threshold. Sau se aplică filtrul pentru zonele selectate din imagine.

4. Median - reduce zgomotul dintr-o imagine prin amestecarea luminozității pixelilor într-o selecţie. Acest filtru este util pentru eliminarea sau reducerea efectului de mişcare pe o imagine.

5. Reduce Noise – reduce zgomotul păstrând în acelaşi timp marginiile pe baza setărilor utilizatorului care afectează imaginea globală sau canalele individuale.

Pixelate
Imagine
1. Color Halftone – simulează efectul de a folosi un ecran de semitonuri extinse pe fiecare canal a imaginii. Pentru fiecare canal, filtrul împarte imaginea în dreptunghiuri şi înlocuieşte fiecare dreptunghi cu un cerc. Mărimea cercului este proporţională cu luminozitatea dreptunghiului.

2. Crystallize - grupează pixelii într-o culoare solidă într-o formă poligon.

3. Facet - grupează pixelii de culori solide sau similare în blocuri de pixeli de culoare. Aveţi posibilitatea să utilizaţi acest filtru pentru a crea un aspect imaginii scanate, pictate manual sau pentru a face o imagine realistă să semene cu o pictură abstractă.

4. Fragment - crează patru copii a pixelilor din selecţie, şi compensează de la fiecare pentru fiecare.

5. Mezzotint - converteşte o imagine într-un tipar aleatoriu de negru şi alb sau de culori saturate într-o imagine colorată.

6. Mosaic - grupează pixelii în blocuri pătratice. Pixeli într-un bloc dat sunt de aceeaşi culoare, iar culorile blocurilor reprezintă culorile din selecţie.

7. Pointillize - rupe culoarea dintr-o imagine în puncte plasate la întâmplare, şi utilizează culoarea de fundal ca o zonă de pânză între puncte.

Render
Imagine
1. Clouds - generează un model de nori moi folosind valori aleatoare care variază între prim plan şi culorile de fundal. Pentru a genera un model mai puternic de nor, ţineţi apăsată tasta Alt (Windows) sau Option (Mac OS) în timp ce selectaţi Filter> Render> Clouds.

2. Difference Clouds – utilizează valori generate aleatori care variază între prim-plan şi culoarea de fundal pentru a produce un model de nor. Prima dată când alegeţi acest filtru, porţiuni ale imaginii sunt inversate într-un model de nor. Atunci când se aplică filtrul Difference Clouds, datele din imagine din layer-ul activ sunt înlocuite.

3. Fibers - crează aspectul de fibre ţesute cu ajutorul prim-plan-ului și culorilor de fundal. Puteţi utiliza glisorul pentru a controla modul varianţie a culorilor (o valoare scăzută produce dungi lungi de culoare, iar un rezultat de mare valoare in fibre produce o distribuţie mai variată de culori). Cursorul Strength controlează modul în care fiecare fibră arată. Încercaţi să adăugaţi un layer de ajustare gradient map pentru a colora fibre.

4. Lens Flare – simulează refracţii cauzate de străluciri de lumini strălucitoare într-o lentilă.

5. Lighting Effects – produce efecte de iluminare pe nenumărate imagini RGB cu diferite stiluri de lumină, trei tipuri de lumină, şi patru seturi de proprietăţi de lumină. Poţi folosi, de asemenea, texturi din fişiere în tonuri de gri pentru a produce efecte cum ar fi, efectul 3D, mai poți salva propriile stiluri pentru a fi utilizate în alte imagini.

Sharpen
Imagine
1. Sharpen - folosești aceast filtru pentru a evidenția ceva în lucrarea respectivă.

2. Sharpen Edges – la fel ca mai sus, dar cu aceast filtru evidențiezi mai puternic marginile.

3. Sharpen More - o cantitate ceva mai mare decât Sharpen, adică mai mult decât la 1 sau 2.

4. Sharpen Smart - puteți seta, schimba setăriile Sharpen-ului.

5. Unsharp Mask – e un Sharpen mai delicat, la fel ca la 3.

Sketch
Imagine
1. Bas Relief – transformă o imagine astfel încât aceasta apare sculptată în basorelief și luminată pentru a accentua variațiile de suprafață. Zonele întunecate ale imaginii să ia pe culoarea prim-plan-ului, iar culorile deschise utilizează culoarea de fundal.

2. Chalk & Charcoal – subliniază, redesenează tonurile medii cu un fundal gri solid midtone întocmite în cretă grosier. Zone de umbră sunt înlocuite cu linii negre.

3. Charcoal - marginile majore sunt trase cu îndrazneală, și tonurile medii sunt schițate cu ajutorul unui stroke diagonal.

4. Chrome - redă imaginea ca și cum ar avea o suprafață de crom lustruit. Repere sunt punctele ridicate, iar umbrele sunt punctele scăzute în suprafeței de reflexie. După aplicarea filtrului, utilizați Levels pentru a adăuga mai mult contrast imaginii.

5. Conté Crayon – filtrul Creion Conté utilizează culoarea din prim-plan pentru zonele întunecate și culoarea de fundal pentru zonele luminoase. Pentru un efect mai adevărat, schimbă culoarea din prim-plan la una din culorile de pastel Conté (negru, sepia, sau sanguine), înainte de a aplica filtrul.

6. Graphic Pen – utilizează stroke-uri fine, liniare de cerneală pentru a capta detaliile din imaginea originală. Efectul este deosebit de izbitor cu imaginile scanate. Filtrul înlocuiește culoarea imaginii originale, utilizând culoarea de prim-plan pentru cerneală și culoarea de fundal pentru hârtie.

7. Halftone Pattern - simulează efectul unui ecran de semitonuri menținând în același timp gama de tonuri continue.

8. Note Paper - crează o imagine care pare să fie construită de hartie manuală. Acest filtru simplifică imaginile și combină efectul Stylize > Emboss and Texture > Grain. Zonele întunecate ale imaginii apar ca găuri în stratul superior al hârtiei, dezvăluind culoarea de fundal.

9. Photocopy - simulează efectul de fotocopiere a unei imagini. Suprafețe mari întunecate tind să fie copiate numai în jurul valorii de marginile lor.

10. Plaster - modelează o imagine dintr-un ghips 3D, iar după aceea pictează rezultatul folosind culoarea prim-plan-ului și fundal-ului.

11. Reticulation - simulează scadere controlată și denaturarea de emulsie de film pentru a crea o imagine care apare în grupuri umbre și surse de lumină.

12. Stamp - simplifică imaginea astfel încât să pară să fie creată cu o ștampilă de cauciuc sau lemn. Acest filtru este cel mai utilizat cu negru și alb.

13. Torn Edges – reconstituie imaginea, astfel încât să pară compusă din piese uzate, rupte de hârtie, și apoi pictează imaginea utilizând culori din prim-plan și culori de fundal. Acest filtru este deosebit de util pentru text sau obiectele cu contrast ridicat.

14. Water Paper – face imagea astfel încât să pară că este pictată pe hârtie fibroasă, umedă, cauzând culorile să curgă și să se amestece.

Texture
Imagine
1. Craquelure - vopsește o imagine pe o suprafața mare de relief din ipsos, producând o rețea fină de crăpături care urmează contururile imaginii.

2. Grain - adaugă textură la o imagine prin simularea diferitelor tipuri de Grain: Regular, Soft, Sprinkles, Clumped, Contrasty, Enlarged, Stippled, Horizontal, Vertical și Speckle disponibile în meniul Grain Type.

3. Mosaic Tiles – redă imaginea, astfel încât să pară că este formată din cipuri mici.

4. Patchwork - rupe o imagine în pătrate umplute cu culoarea predominantă în acea zona a imaginii. Filtrul reduce sau mărește aleatoriu adâncimea pentru a reproduce lumini și umbre.

5. Stained Glass – revopsește o imagine cu o singură culoare.

6. Texturizer - aplică o textură selectată sau creată într-o imagine.

Stylize
Imagine
1. Diffuse - cu acest filtru difuzi imaginea.

2. Emboss - generează o imagine în relief.

3. Extrude - cu acest filtru poți să generezi blocuri sau piramide pentru toată imaginea sau pentru un singur layer putând seta o adâncime a lor.

4. Find Edges - acest filtru intensifică marginile, iar celelalte culori ale imagini le transformă în nuanțe de alb.

5. Glowing Edges – acest filtru face același lucru ca și Find Edges, dar celelalte culori ale imagini vor fi transformate în nuanțe de negru.

6. Solarize - acest filtru permite să egalizeze, precum să şi inverseze culorile unei imagini.

7. Tiles -acest filtru îți modifică imaginea astfel încât să crezi că este formată din mai multe bucăți. Fundalul din spatele bucăților poate fi ales din opțiunile filtrului.

8. Trace Contour – acest filtru se uită la nivelurile de luminozitate relativă, mai degrabă decât de obicei la marginile de contrast, şi înconjoară domenii similare, cu o linie de un pixel.

9. Wind - acest filtru este unul foarte folosit deoarece îți modifică imaginea pe o direcție aleasă de tine la fel cum un vânt ar denatura o imagine proaspăt vopsită.

Video
Imagine
1. De-Interlace – atunci când încerci să iei un stop cadru dintr-un film, cum ar fi o acţiune, sau o scenă interesantă capturată de către o cameră video sau TV, linii orizontale mici pot apărea. Acest filtru adaugă acele linii.

2. NTSC Colors – acest filtru reduce culorile prea saturate ale unei imagini.

Other
Imagine
1. Custom - cu acest filtru aveţi posibilitatea să modificaţi valorile luminozităţii fiecărui pixel din imagine. Aveţi posibilitatea să salvaţi filtre personalizate care le-ați creat şi să le utilizați cu alte imagini Photoshop.

2. High Pass – filtrul îndepărtează detaliile de frecvență redusă de la o imagine şi are un efect opus cu cel al filtrului Gaussian Blur. Filtrul este util pentru extragerea linilor de artă sau a zonelor largi alb – negre din imaginile scanate.

3. Maximum și Minimum - sunt utile pentru modificarea măştilor. Filtrul Maximum are ca efect aplicarea unui şoc de răspândire a unor zone albe şi de sufocare a zonele negre. Filtrul de Minimum are efectul de a aplica o răspândire zonelor negre şi o scădere zonelor albe.

4. Offset - mută ​​o selecţie de o anumită sumă orizontală sau verticală, lăsând un spaţiu gol la locaţia originală de selecţie. Ai posibilitatea să umpli zona goală cu culoarea de fundal curentă, cu o altă parte a imaginii, sau cu o culoare la alegerea dvs. în cazul în care selecţia este aproape de marginea unei imagini.

Digimarc
Imagine
1. Embed Watermark - puteţi adăuga informaţii de copyright pentru imagini Photoshop care să notifice utilizatorii că o imagine este protejată prin copyright prin intermediul unui filigran digital care folosește tehnologia Digimarc ImageBridge.

2. Read Watermark – cu această opțiune poți vedea dacă o imagine are informații de copyright.

Browse Filters Online – cu această opțiune poți căuta filtre pe site la Adobe.

Analysis
Imagine
Set Measurement Scale – cu această opțiune poți seta măsurători care vor apărea în paleta Measurement Log.

Select Data Points – cu această opțiune poți selecta sau deselecta punctele care te interesează sau nu te interesează să le vezi în Measurement Log pentru măsurători.

Record Measurements – cu această opțiune poți adăuga măsurători făcute cu Ruler Tool. Această opțiune este vizibilă doar atunci când ești pe unealta Ruler Tool. Măsurătoriile vor apărea în paleta Measurement Log.

Ruler Tool – cu această opțiune poți selecta unealta Ruler Tool care o folosești atunci când dorești să afli dimensiunea unei părți a unei imagini. Mai multe detalii vei afla în cursul II.

Count Tool – cu această opțiune poți selecta unealta Count Tool cu care poți adăuga numere în ordine crescătoare.

Place Scale Marker - cu această opțiune poți adăuga un marker de o dimensiune aleasă de tine, acest lucru te ajută atunci când ai nevoie să creezi selecții sau obiecte de anumite dimensiuni.

3D
Imagine
Această partea a meniului, 3D este o parte foarte complexă, de aceea m-am gândit să ți-o explic într-un curs. 3D va apărea în cursul V.

View
Imagine
Proof Setup – în această opțiune găsești setăriile care le poți face pentru opțiunea Proof Colors.

Proof Colors – folosind această opțiune aplici profilurile speciale alese la Proof Setup.

Gamut Warning – cu această opțiune toţi pixelii care se încadrează în afara gamei a profilului special (profil ales la Proof Setup), vor fii evidenţiați.

Pixel Aspect Ratio – cu această opțiune puteţi crea un raport personalizat de aspect al pixelilor în documentele existente, sau să şterge sau să reseți raporturi de aspect al pixelilor atribuite anterior unui document.

Pixel Aspect Ratio Correction – cu această opțiune puteți să corectați raportul de aspect al pixelilor.

Zoom In – această opțiune o folosești atunci când dorești să vezi imaginea mai din apropiere.

Zoom Out – această opțiune o folosești atunci când dorești să vezi imaginea mai din depărtare.

Fit on Screen - cu această opțiune aduci imaginea documentului la o dimensiune încât să se vadă aproape pe tot ecranul, dar dacă dimensiunea imaginii este mai mică decât acea dimensiune, o să se vadă imaginea pixelată, adica la fel ca și atunci când dai zoom la o imagine mai mică.

Actual Pixels – cu această opțiune aduci imaginea din document la dimensiunea ei naturală.

Print Size – cu această opțiune aduci imaginea din document la dimensiunea pentru printare.

Screen Mode – în această opțiune găsești cele trei moduri în care îți poți vedea documentul prezentate mai sus.

Extras - alte opțiuni ajutătoare, lăsați acteastă opțiune activată.

Show – din această opțiune poți activa sau dezactiva mai multe funcții ajutătoare.

Rulers – cu această opțiune activezi rigla (liniar) prezentată mai sus.

Snap - această opțiune te ajută la plasarea precisă a muchiilor selecţiei, formelor, şi cailor. Cu toate acestea, în cazul în care această opțiune vă împiedică la plasarea corectă a elementelor, aveţi posibilitatea să o dezactivaţi.

Snap To – din această opțiune selectați sau deselectați unde să vă ajute opțiunea Snap.

Lock Guides – cu această opțiune activați ghidurile. Ghidurile apar ca neimprimabile linii care plutesc deasupra imaginii la o dimensiune aleasă de dvs. care vă ajută la poziționarea unor imagini sau elemnete de precizie.

Clear Guides – cu această opțiune dezactivați ghidurile.

New Guide… – cu această opțiune creați un nou ghid (vertical sau orizontal).

Lock Slices - dacă această opțiune este bifată, atunci nu mai poți folosi unealta Slice Tool.

Clear Slices – cu această opțiune ștergi “tranșele” (slices) create cu Slice Tool.

Window

Din secțiunea Window din Meniu poți să activezi și să dezactivezi unelte. În imaginea de mai jos poți să vezi secțiunea cu toate paletele disponibile din Adobe Photoshop CS5.
Imagine
3D

Adobe Photoshop Cs4 și Cs5 vin cu o nouă funcție foarte tare, adică 3D, așa că nu avea cum să nu existe și o paletă pentru 3D. În imaginea de mai jos poți să vezi paleta cu toate opțiuniile ei. Nu am cum sa-ți explic ce face fiecare opțiune pentru ca mi-ar lua foarte mult și nici n-ar avea rost, dar aici este datoria ta să le încerci și să vezi ce fac fiecare, altfel nu vei reuși să înveți Photoshop-ul așa cum trebuie.
Imagine
Actions

După cum spune și numele, prin această paletă poți să faci diferite acțiuni. În loc să le faci din altă parte, le poți face rapid prin această paletă și chestia tare este că poți să adaugi acțiuni, fiinduți mai ușor după să le adaugi pe imagine.
Imagine
Adjustments

Prin această paletă poți adaugă layere de ajustare printr-o metodă foarte rapidă. Diferența dintre layerele de ajustare și aplicarea ajustăriilor pe imagine (Image > Adjustments > …) este aceea ca atunci când aplici pe imagine, ajustarea rămâne doar pe acea imagine, dar dacă adaugi un layer de ajustare, el va afecta toate layerele de sub el, plus îi poți schimba Blend Mode, opacitatea și Fill.
Imagine
Animation

Pe lângă să editezi imagini, să aplici efecte 3D, în Photoshop, mai poți să faci și animații. Paleta Animation are două interfațe, Animation (Frames) și Animation (Timeline). Prin interfața Animation (Frames), creezi animații folosind cadre, dacă nu știi cum să creezi cadre, sunt câteva tutoriale pe Startut cu animații în Photoshop. Prin interfața Animation (Timeline) poți crea animații folosind intervale de timp (fps), poți scădea opacitatea unul layer pe un interval de tip, să-i adaugi stiluri de layer, etc. Pentru a trece din nou în interfața cu cadre, apeși clic pe butonul încadrat cu roșu din imaginea doi, sau invers tot pe același buton (butonul va fi diferit, dar va fi tot în același loc).
Imagine
Imagine
Brush

Această paletă este disponibilă doar atunci când ești pe unealta Brush Tool. Din punctul meu de vedere, este una dintre cele mai importante palete deoarece ai o mulțime de setări pe care le poți face brush-ului. Ca să descoperi mai bine această paletă, selectează Brush Tool și încearcă fiecare setare ca să vezi ce face.
Imagine
Brush Presets

În această paletă găsești toate brush-urile care le ai adaugă-te în Photoshop. Le poți găsi și în paleta Options când ești pe Brush Tool, dar din această paletă le poți selecta mai ușor.
Imagine
Channels

Canalul RGB este canalul principal care conține toate culorile, dar o imagine este formată din mai multe canaluri (Red, Green și Blue). Din această paletă poți activa / dezactiva canaluri sau chiar să creezi altele.
Imagine
Character

Character este o paletă specifică pentru text. Cu ajutorul ei poți să schimbi dinstanța dintre litere, dintre rânduri, dintre cuvinte, poți adaugă bold, italic la text. Poți face multe lucruri cu ea, deci ar fi bine să o ai pe aproape.
Imagine
Clone source

Această paleta oferă mai multe setări pentru unealtele Clone Stamp Tool și Pattern Stamp Tool.
Imagine
Color

Prin această paletă poți să-ți alegi culoarea care dorești să o folosești la un brush, text, shape, etc. Culoarea o poți alege și din paleta Tools, mult mai rapid și mai eficient, deci această paletă nu este așa de folositoare.
Imagine
Histogram

În această paletă poți să vezi histograma imaginii tale.
Imagine
History

În această paletă poți vedea ultimele 20 de acțiuni care le-ai făcut. Este una dintre paletele mele favorite deoarece mă ajută foarte mult. Dacă am greșit o acțiune, sau nu-mi convin ultimele cinci acțiuni făcute, pot să le scot foarte ușor din această paletă apăsând clic pe acțiunea care doresc să fie ultima, astfel scăpând de restul.
Imagine
Info

Această unealtă ar trebui să o aveți pe aproape deoarece îți oferă informați despre fiecare unealtă și informații despre culorea pe care este poziționat clic-ul tău, astfel putând să afli culoarea dintr-o imagine, dar e mai ușor să folosești Eyedropper Tool pentru așa ceva (R,G,B), poziția mausului pe imagine (X,Y), dimensiunea documentului (Doc). Chiar jos de tot unde e textul “Click and drag …“, acolo găsești informații de folosire despre unealta pe care ești, ceea ce este un lucru foarte ajutător pentru începători.
Imagine
Layer Comps

Designerii creează de multe ori mai multe compoziţii sau puncte comp ale unor layout-uri pentru a le arâta clienţiilor. Folosind Layer Comps, puteţi crea, gestiona, şi să vizualizaţi mai multe versiuni ale unui layout într-un singur fişier Photoshop.

Layer Comps înregistrează trei tipuri de opţiuni de layer:

1. Vizibilitatea layer-ului, dacă un layer este afişat sau ascuns.

2. Poziţia layer-ului în document.

3. Aspectul layer-ului, când un stil de layer (layer style) este aplicat layer-ului sau când este modificat blending mode.

Notă: Spre deosebire de efectele de layer, setărilor Smart Filter nu pot fi schimbate în Layer Comps. Odată ce un Smart Filter este aplicat într-un layer, acesta apare în toate Layer Comps pentru imagine.
Imagine
Layers

Această paletă este una dintre cele mai importante palete deoarece o creație este structurată pe mai multe layere, layere care le poți vedea numai în această paletă. Pe lângă că poți vedea layerele, poți să adaugi și efecte layerelor folosind butonul fx., sau să adaugi un layer mască unui layer folosind butonul al treilea (dreptunghiul cu cercul în mijloc), sau să adaugi un layer de ajustare folosind al patrulea buton (cercul negru / alb), să adaugi mai multe layere într-un folder folosind butonul al cincilea (formă de dosar), și să adaugi un layer nou sau să-l ștergi folosind butonul al șaselea și al șaptelea. Pe lângă aceste lucruri, poți să scazi opacitatea sau Fill (se referă aproximativ tot la opacitate) la un layer sau să-i schimbi Blend Mode (Normal în imaginea de mai jos). Blend Mode înseamnă modul de amestecare al layer-ului și există mai multe moduri de amestecare în acel meniu dropdown.
Imagine
Masks

Această paletă este specifică layer-ului mască. Paleta așa cum o vezi în imaginea de mai jos este doar dacă este selectat un layer mască, altfel setările care le poți face la mască vor fi blocate.
Imagine
Measurement Log

În această paletă poți să adaugi toate măsurările care le faci cu uneltele din Analysis. Pe lângă acele unelte, poți să adaugi măsurări și folosind unelte de selecție. Apăsând pe butonul Record Measurements, adaugi măsurări care vor fii stocate în această paletă. Pentru fiecare măsurare adăugată, vei putea afla mai multe detalii care te vor ajuta când va fii nevoie.
Imagine
Nu pot sa va mai arat alceva ca nu incape dar o revin ;)
Imagine

Imagine

Imagine

Plecat.
Avatar utilizator
Cracky.
Membru
Membru
Mesaje: 2584
Membru din: 29 Aug 2011 12:30
Cunostinte CS: Bune
Detinator Steam: Nu
CS Status: Nu ma laud.
Localitate: Arad
Contact:

Bravo mi-a fost de ajutor
Talent is only to be found in blood
Imagine
Respect and will be respected
Imagine
Mykey
Membru
Membru
Mesaje: 22
Membru din: 05 Ian 2012 17:37
Detinator Steam: Nu
Localitate: Bordeni,Prahova
Contact:

Cred ca ar trebui sa pui si sursa de unde l-ai luat.
Avatar utilizator
*AnDrEy^
Membru
Membru
Mesaje: 3161
Membru din: 30 Iun 2011 17:45
Cunostinte CS: Bune
Detinator Steam: Da
CS Status: Atech>Clan
Localitate: Bistrita
Contact:

bine lucreat messy ,bv
AnDr3yy
Membru
Membru
Mesaje: 4
Membru din: 15 Ian 2012 13:40

=))) =))) Voi vorbiti ca Mykey este reapper, cand la voi pe forum e plin de dinastia.

Tutorialul este creat de mine si de inca 3 profesori, nu ai dreptul sa-l adaugi fara acordul nostru, asa ca te rog sa-l stergi.

Partea care m-a facut sa rad este ca nu-ti incape tot =))
Ultima oară modificat 17 Ian 2012 13:03 de către AnDr3yy, modificat 1 dată în total.
AnDr3yy
Membru
Membru
Mesaje: 4
Membru din: 15 Ian 2012 13:40

Stergeti va rog acest post reply, l-am adaugat din greseala de 2 ori.
Încuiat

Înapoi la “Arhiva forum”