Citatul este: "Ca sa fii respectat, incepe a te respecta tu insuti." de Tudor Arghezi.
Am nevoie de un raspuns pana la ora 21:00-21:15. Va implor.

Moderatori: Helper, Moderator Global, Administrator
Respectul reprezintă atitudinea sau sentimentul de apreciere, stimă și considerație față de o persoană, o idee sau o instituție. Acesta poate fi exprimat verbal sau prin gesturi.
"Ca sa fii respectat, incepe a te respecta tu insuti." ->
Respectul de sine : Acest tip de respect este unul care poate genera , o viata armonioasa, dar si nevroze, dezamagiri ori subestimari, pe de alta parte. Acest comportament ( de a ne respecta pe noi insine) se cultiva inca din copilarie insa poate fi dezvoltat si in timpul vietii, daca realizezi ca lipsa respectului de sine nu aduce nimic bun . Importanta acestei insusiri este atat de mare deoarece fara aceasta respectul fata de ceilalti sau respectul celorlalti fata de noi nu se poate forma .
Frazele de genu “eu nu merit”, “ea e mai buna, eu nu sunt in stare”,”nu m-ar alege niciodata pe mine”
sunt intalnite adesea in mintea oamenilor care sunt nemultumiti de propria persoana .
Acest comportament duce la nerespectarea de sine insusi care nu este tocmai bine .
Chiar daca nu ne dam intotdeauna seama, respectul celorlalti vizavi de noi este influentat de respectul de sine. O persoana nemultumita de corpul sau felul sau de a fi nu va fi niciodata increzatoare, exteriorizata, sociabila si, din pacate, parerea celorlalti despre tine va fi influentata de aceste comportamente.